Održana 16. sjednica Savjeta mladih Grada Pule

U pulskoj Komunalnoj palači održala se 16. sjednica Savjeta mladih Grada Pule koju je vodio potpredsjednik Savjeta Denis Prenkaj. Na početku sjednice članovi su raspravljali o projektu Stesi dalle tesi te mogućnostima uključivanja Savjeta mladih u navedeni projekt. Ova je inicijativa nastala sa svrhom valorizacije i popularizacije diplomskih radova te se u okviru navedenog projekta već provode aktivnosti i događanja na kojima brojni bivši studenti prezentiraju svoje diplomske radove. Također, s obzirom kako je poznat datum održavanja Kruzeja – Kroz muzej jednaki (29. studenog 2019. godine u Areni), predstavljen je i njegov program: izlaganje kustosice, program o gladijatorima te radionica.

Uz članove Savjeta mladih Grada Pule i više stručne suradnice Lene Radunić, na sjednici je bila prisutna predstavnica Volonterskog centra Istra, Tihana Fontana koja je uz Volonterski centar predstavila i udrugu ZUM te projekte i aktivnosti koje provode u okviru ZUM-a, ali i Volonterskog centra Ista. Jedan od projekata Volonterskog centra Istra koji završava ovog mjeseca je ERASMUS+ projekt PYLE čija je posebnost rad s mentorima koji rade s nezaposlenim mladim osobama, te su isti bili facilitirani kako bi bili sposobni i dalje mentorirati i motivirati nezaposlene. Uz navedeno, na sjednici se raspravljalo o nadolazećem Danu Volontera koji će se održati 5. prosinca 2019. godine na Forumu, te će Savjet mladih Grada Pule uz Volonterski centar Istre biti njegov suorganizator.

Savjet mladih uključuje se i u Katalog poduzetničkih ideja nagrađivanjem i poticanjem najboljih timova. U Katalogu poduzetničkih ideja polaznici stječu kompetencije u području osnova primjena kreativnog i kritičkog mišljenja pri kreiranju i izradi poduzetničke ideje, poznavanju pravila izrade poslovnog plana te provođenja istraživanja za potrebe poslovnog plana koristeći sekundarne podatke.

S ciljem povećanja vidljivosti na društvenim mrežama i poticanjem mladih iz područja Pule na aktivan život i bavljenje sportom, na službenim Facebook stranicama Savjet će organizirati nagradne natječaje u kojima će dijeliti ulaznice za klizalište. Za kraj vrijedi spomenuti i kako se Savjet odazvao akciji “Jedna za druge” udruge Naš san njihov osmijeh doniravši namirnice onima kojima je to najpotrebnije.