Održana 22. sjednica Savjeta mladih Grada Pule

Savjet mladih Grada Pule ovog je petka održao posljednju sjednicu u svojem trogodišnjem mandatu. Zbog trenutne epidemiološke situacije sjednica je održana online putem aplikacije Zoom. Uz članove Savjeta mladih na sjednici je bila prisutna viša stručna suradnica iz upravnog odjela za kulturu, Lena Radunić.

Članovi Savjeta mladih Grada Pule iskoristili su ovu priliku i prisjetili se svih aktivnosti u mandatu koji će uskoro biti iza njih. Zasigurno jedan od najvećih izazova bila je Nacionalna konferencija Savjeta mladih koja se krajem 2018. godine održala u Gradu Puli, u prvoj godini mandata. Osim osvrta na trogodišnji mandat, pripremljen je i usvojen Izvještaj o radu Savjeta mladih Grada Pule za 2020. godinu.

Član Savjeta mladih Grada Pule, Paolo Pelesk podnio je izvještaje o online radionici „Što bi trebali raditi savjeti mladih“ i o online tribini s udrugom ZUM na temu izrade novog Lokalnog programa za mlade Grada Pule. Online radionica “Što bi trebali raditi savjeti mladih” bila je obuka postojećih i potencijalnih članova savjeta mladih o djelokrugu, zadacima i ovlastima Savjeta mladih Grada Pule. Pri samom je kraju prezentiran projekt Certificiranja grada za mlade koji je pokrenula Udruga gradova. Izloženi su kriteriji koje će gradovi morati zadovoljiti kako bi dobili certifikat grada za mlade.

Zajednički zaključak članova Savjeta mladih Grada Pule da je iza njih izazovan period u kojem su prilikom uključivanja u lokalnu zajednicu dali svoj doprinos kvaliteti života mladih u Gradu Puli te stekli bogato iskustvo koje će im pomoći u njihovom daljnem osobnom razvoju.